Ταχύτερος ο Firefox από τον Chrome στην εκτέλεση JavaScript

Μέχρι πρότινος, ο web browser Chrome της Google ήταν ο αδιαφιλονίκητος κυρίαρχος στην εκτέλεση JavaScript, σε σύγκριση με τους άλλους browsers που κυκλοφορούν. Ωστόσο, η κατάσταση φαίνεται να αλλάζει, με το Firefox της Mozilla να παίρνει τα ηνία στο νήμα. Η δεύτερη beta του Firefox 3.1 είναι σαφώς βελτιωμένη, όπως δείχνουν και οι τελευταίες μετρήσεις.

Τα αποτελέσματα του SunSpider JavaScript Benchmark επιβεβαιώνουν την υπεροχή του Firefox. Σε μια πρόσφατη δοκιμή, η μηχανή Gecko 1.9.1, που βρίσκεται στην καρδιά του Firefox, πέτυχε σκορ 2.689 χιλιοστά του δευτερολέπτου, ενώ ο Chrome περιορίστηκε στη δεύτερη θέση με 2.763 χιλιοστά.

Ο Chrome εξακολουθεί να κρατά τα πρωτεία στην δοκιμασία Lots of Text, η οποία μετρά την ταχύτητα φόρτωσης των δεδομένων. Ωστόσο, η επίδοση σε εργασίες JavaScript είναι ίσως η πιο σημαντική παράμετρος στο σημερινό και μελλοντικό Internet, καθώς είναι αμέτρητες οι εφαρμογές που τρέχουν με βάση αυτή την τεχνολογία και η ταχύτητα εκτέλεσης είναι παράγοντας αποφασιστικής σημασίας.

Πηγή: pcmag.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: