Το Θεσσαλία TV ο πρώτος Digital Tapeless

Το AMY Digital Video ανέλαβε την αντικατάσταση του αναλογικού εξοπλισμού του Θεσσαλία TV με ολοκαίνουργια συστήματα για τη δημιουργία του πρώτου πανελλαδικά digital tapeless τηλεοπτικού σταθμού βασισμένο σε Apple Broadcast solutions.

Η χρήση του νέου ψηφιακού εξοπλισμού έγινε άμεσα, μέσα σε μία νύχτα, χωρίς να διακοπεί καθόλου το πρόγραμμα του καναλιού και οι δημοσιογράφοι από την πρώτη στιγμή μόνταραν τα θέματα που έρχονταν στο σταθμό με τις κάρτες P2.

Η εγκατάσταση πραγματοποιήθηκε από το εξειδικευμένο προσωπικό του AMY Digital Video σε συνεργασία με τον τεχνικό προϊστάμενο του σταθμού κο. Αριστόβουλο Αριστοβουλίδη με προϊόντα της BugTV, Aja, Final Cut Pro, MetaSAN και Apple Mac Pro.

Η εγκατάσταση περιλαμβάνει 2 playout, 4 ingests, 1 γεννήτρια γραφικών, 2 edit stations με FCP και 1 real-time graphics on air station με κοινό SAN 10TB storage συνδεδεμένα μεταξύ τους με fiber channel ενώ τη διαχείριση τους αναλαμβάνει το MetaSAN. Για τις ανάγκες των ENG συνεργείων το κανάλι έχει προμηθευτεί τις Panasonic HPX 500 P2 solid state camcorder (με κάρτες P2).

Το Θεσσαλία TV είναι πραγματικά ο πρώτος digital tapeless τηλεοπτικός σταθμός στην Ελλάδα που εμπιστεύτηκε Apple και μπορεί να γράψει, να επεξεργαστεί και να αναπαράγει HD σήμα video χάρη στα play out κανάλια του ΒugTV που παίζουν πολλαπλά format. Ο σταθμός λειτουργεί με επιτυχία από το Νοέμβριο του 2007.

To AMY Digital Video μπορεί να σχεδιάσει ολοκληρωμένες λύσεις και να αναλάβει την εγκατάσταση, εκπαίδευση και υποστήριξη τους για να καλύψει τις ανάγκες κάθε σύγχρονου σταθμού. Διαθέτει όλα τα προαναφερόμενα προϊόντα και μπορεί να κάνει demo κατόπιν προκαθορισμένου ραντεβού.

Google Chrome Beta III: Καλύτερη ασφάλεια και απόδοση!

Η Google μόλις κυκλοφόρησε τη νέα δοκιμαστική έκδοση του Chrome, του 1ου φυλλομετρητή του διαδικτύου, που επιλύει μία σειρά θεμάτων που παρατηρήθηκαν σε προηγούμενες εκδόσεις. Εκτός από την βελτίωση της απόδοσης και την σταθερότητα συγκεκριμένου αριθμού προσθέτων, συμπεριλαμβανομένων των Flash, Silverlight, Quicktime καθώς και την επιδιόρθωση ορισμένων θεμάτων ασφαλείας, η Google επιτέλους πρόσθεσε τη δυνατότητα προσθήκης λέξεων στον ορθογραφικό έλεγχο. Άλλες ενημερώσεις περιλαμβάνουν επιδιορθώσεις για όσους διαθέτουν φορητούς υπολογιστές με οθόνη αφής και αξιοπιστία για τους χρήστες που συνδέονται στο διαδίκτυο μέσω πληρεξούσιου διακομιστή (proxy server).

Google Chrome Beta 3 - Technews.grΕάν χρησιμοποιείτε ήδη τον Chrome, ο φυλλομετρητής σας θα αναβαθμιστεί αυτόματα μέσα στις επόμενες ημέρες ενώ εάν είστε ανυπόμονος να δοκιμάσετε τη νέα έκδοση, μπορείτε να την εισάγετε και εγκαταστήσετε (download) απευθείας από εδώ αφού επιλέξετε την γλώσσα ή ν' ανοίξετε την ενότητα «Μάθετε περισσότερα για τον Google Chrome» και να ελέγξετε εάν η ενημέρωση είναι έτοιμη για σας μέσω της επιλογής «Πραγματοποιήστε λήψη τώρα».

ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΊΠΠΟΣ;
Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αναρωτιόμασταν επίσης, εάν η Google είχε τοποθετήσει τον Chrome ως δούρειο ίππο για την δεικτοδότηση ιστοσελίδων που προστατεύονται από κωδικό. Προηγούμενες εκδόσεις του Chrome θα διατηρούσαν στιγμιότυπα από κάθε ιστοσελίδα που επισκεφτόσασταν, είτε εισάγατε κωδικό είτε όχι, γεγονός που προκάλεσε εικασίες σχετικά με τα πραγματικά κίνητρα της Google εκτός βέβαια, από την δημιουργία ευρετηρίου με ενσωματωμένη αναζήτηση για τις ιστοσελίδες που διαχειρίζεται ο χρήστης στην επιφάνεια εργασίας του. Τώρα η Google δηλώνει ρητά ότι ο Chrome δεν αποθηκεύει πια δεδομένα από ασφαλείς τοποθεσίες που χρησιμοποιούν “https” και το σημαδάκι της κλειδαριάς στην γραμμή διευθύνσεων (δηλ. ιστοσελίδες που εισάγετε όνομα και κωδικό χρήστη).

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Η Google επίσης αντιμετώπισε ένα σοβαρό σφάλμα ασφαλείας που ανακαλύφθηκε σχεδόν αμέσως μετά την κυκλοφορία της 1ης έκδοσης του Chrome, τον Σεπτέμβριο. Το σφάλμα αυτό πιθανόν εξαπατούσε τους χρήστες για ν’ ανοίξουν κακόβουλα αρχεία αλλά τώρα, η Google ζητάει την άδεια των χρηστών πριν ανοίξει αρχεία όπως αυτά. Επίσης, ο Chrome τώρα διατηρεί κάθε εκτελέσιμο αρχείο που διαθέτει επέκταση εισαγωγής και εγκατάστασης (download) και τα μετατρέπει σε πραγματικά αρχεία μόνον αφού ο χρήστης δώσει την έγκρισή του ότι επιθυμεί την αποθήκευσή τους.

Πηγή: Frederic Lardinois 30/10/08 readwriteweb.com

H LG παρουσιάζει τεχνολογία 4G για κινητά

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της LG παρουσίασαν πρόσφατα σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ν. Κορέα ένα νέο chip για κινητά τηλέφωνα, το οποίο φιλοδοξεί να αλλάξει άρδην την κατάσταση στην ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων μεταξύ της εκάστοτε συσκευής και του Internet.

Ειδικότερα, η LG παρουσίασε την τεχνολογία LTE [the Long Term Evolution of 3GPP], η οποία κάνει το γνωστό σε όλους 3G να μοιάζει υπερβολικά αργό. Η νέα τεχνολογία επιτρέπει ταχύτητες download έως 60Mbps και upload έως 20Mbps. Σε σύγκριση με την υπάρχουσα τεχνολογία αιχμής HSDPA, μιλάμε για οκταπλάσιες ταχύτητες download. Σύμφωνα με την LG, η τεχνολογία 4G επιτρέπει το ταυτόχρονο streaming τεσσάρων ταινιών υψηλής ανάλυσης, χωρίς buffering.

Το χρονοδιάγραμμα εξάπλωσης του 4G δεν είναι ακόμη γνωστό, ωστόσο μάλλον θα χρειαστεί να περιμένουμε μερικά χρόνια. Όπως έχει δείξει και η εμπειρία, κάθε πρωτοεμφανιζόμενη τεχνολογία είναι αναγκασμένη να περιμένει μέχρι η προηγούμενη να εξαντλήσει τα όριά της. Με δεδομένο ότι το HSDPA δε θεωρείται ακόμη προαπαιτούμενο σε κάθε φορητή συσκευή, είναι λογικό να απέχουμε ακόμη αρκετά από την υιοθέτηση του 4G.

Πηγή: AkihabaraNews

Ταχύτερος ο Firefox από τον Chrome στην εκτέλεση JavaScript

Μέχρι πρότινος, ο web browser Chrome της Google ήταν ο αδιαφιλονίκητος κυρίαρχος στην εκτέλεση JavaScript, σε σύγκριση με τους άλλους browsers που κυκλοφορούν. Ωστόσο, η κατάσταση φαίνεται να αλλάζει, με το Firefox της Mozilla να παίρνει τα ηνία στο νήμα. Η δεύτερη beta του Firefox 3.1 είναι σαφώς βελτιωμένη, όπως δείχνουν και οι τελευταίες μετρήσεις.

Τα αποτελέσματα του SunSpider JavaScript Benchmark επιβεβαιώνουν την υπεροχή του Firefox. Σε μια πρόσφατη δοκιμή, η μηχανή Gecko 1.9.1, που βρίσκεται στην καρδιά του Firefox, πέτυχε σκορ 2.689 χιλιοστά του δευτερολέπτου, ενώ ο Chrome περιορίστηκε στη δεύτερη θέση με 2.763 χιλιοστά.

Ο Chrome εξακολουθεί να κρατά τα πρωτεία στην δοκιμασία Lots of Text, η οποία μετρά την ταχύτητα φόρτωσης των δεδομένων. Ωστόσο, η επίδοση σε εργασίες JavaScript είναι ίσως η πιο σημαντική παράμετρος στο σημερινό και μελλοντικό Internet, καθώς είναι αμέτρητες οι εφαρμογές που τρέχουν με βάση αυτή την τεχνολογία και η ταχύτητα εκτέλεσης είναι παράγοντας αποφασιστικής σημασίας.

Πηγή: pcmag.com

Πρόστιμο στην On Telecoms από την ΕΕΤΤ

Την επιβολή προστίμου 60.000 ευρώ στην εταιρεία On Telecoms AE αποφάσισε στη χθεσινή της συνεδρίαση η ΕΕΤΤ, κατόπιν διαπίστωσης παραβιάσεων της τηλεπικοινωνιακής νομοθεσίας, αναφορικά με τις διαδικασίες υποβολής αιτήσεων χρηστών που επιθυμούν να λάβουν υπηρεσίες Αδεσμοποίητης Πρόσβασης στον Τοπικό Βρόχο- ΑΠΤΒ.

Ειδικότερα, κατόπιν επιτόπιου ελέγχου που διενήργησε ελεγκτικό κλιμάκιο της ΕΕΤΤ, καθώς επίσης και εξέτασης καταγγελιών καταναλωτών που υποβλήθηκαν στη Ρυθμιστική Αρχή, διαπιστώθηκε ότι η Οn Telecoms προέβη παρανόμως στη σύναψη τηλεφωνικών συμβάσεων για υπηρεσίες ΑΠΤΒ προωθώντας και διεκπεραιώνοντας τα αιτήματα των καταναλωτών πριν ή χωρίς να λάβει την απαιτούμενη ενυπόγραφη αίτησή τους.

Επιπλέον, η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ απηύθυνε Σύσταση στην Οn Telecoms να αποφεύγει στο μέλλον να προβαίνει σε παραβιάσεις της νομοθεσίας περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών και των σχετικών Αποφάσεων της ΕΕΤΤ.

ΕΕΤΤ: Δημόσια διαβούλευση για τηλεφωνικά δίκτυα

Δημόσια Διαβούλευση διεξάγει η ΕΕΤΤ από τις 3 Δεκεμβρίου 2008 μέχρι και τις 19 Ιανουαρίου 2009, με αντικείμενο το σχέδιο Εισήγησης προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών για την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η οποία θα προσδιορίζει τις ελάχιστες υποχρεώσεις των τηλεπικοινωνιακών παρόχων για τη διασφάλιση της ακεραιότητας δημόσιων τηλεφωνικών δικτύων και διαθεσιμότητας δημόσιων σταθερών τηλεφωνικών υπηρεσιών.

Η διαβούλευση αυτή αποσκοπεί στην καταγραφή και αξιοποίηση των απόψεων και των σχολίων των ενδιαφερόμενων φορέων για το συγκεκριμένο σχέδιο Εισήγησης που περιλαμβάνει τις ελάχιστες υποχρεώσεις με τις οποίες θα πρέπει να συμμορφώνονται οι πάροχοι, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η λειτουργία των δημόσιων σταθερών τηλεφωνικών υπηρεσιών σε κάθε περίπτωση, ακόμα και σε περίπτωση καταστρεπτικής βλάβης ή ανωτέρας βίας. Ενδεικτικά αναφέρονται οι ακόλουθες υποχρεώσεις:
• Διενέργεια αξιολόγησης διακινδύνευσης (risk assessment).
• Κατάρτιση σχεδίων επιχειρησιακής συνέχειας (business continuity plan).
• Κατάρτιση σχεδίου εκτάκτων συνθηκών.
• Ενίσχυση της ανθεκτικότητας του δικτύου μέσω μέτρων εφεδρείας εξοπλισμού και τροφοδοσίας ισχύος, φυσικής ασφάλειας, συντήρησης και αποκατάστασης της λειτουργίας του δικτύου.
• Διασφάλιση της ακεραιότητας και διαθεσιμότητας της πληροφορίας, η οποία είναι απαραίτητη για την παροχή των υπηρεσιών.
• Διασφάλιση της αδιάκοπης πρόσβασης σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Επιπλέον, το σχέδιο Εισήγησης περιλαμβάνει θέματα έγκαιρης και αποτελεσματικής ενημέρωσης των καταναλωτών σχετικά με γεγονότα, τα οποία απειλούν ή επηρεάζουν τη λειτουργία του δικτύου και την παροχή των υπηρεσιών.

Η ΕΕΤΤ, σύμφωνα με το Νόμο 3431/2006 περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών, θα ελέγχει τη συμμόρφωση των παρόχων με την τήρηση των ελαχίστων υποχρεώσεων, οι οποίες περιλαμβάνονται στο υπό διαβούλευση Σχέδιο Εισήγησης.

Το κείμενο της δημόσιας διαβούλευσης είναι διαθέσιμο από:
1. Τον δικτυακό τόπο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, http://www.eett.gr
2. Τα γραφεία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Λεωφόρος Κηφισίας 60, 151 25 Μαρούσι, (7ος όροφος), [Tηλ]: 210..., [Fax]: 210 6105049, κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν τις απόψεις τους γραπτώς, στην πιο πάνω διεύθυνση ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: WG_security@eett.gr μέχρι τις 19 Ιανουαρίου 2009, ώρα 13:00.

Prince of Persia: Ο νέος!!!!

Το καινούργιο Prince of Persia είναι εδώ και όπως άλλωστε αναμενόταν, πρόκειται για έναν εξαιρετικό τίτλο. Πλέον, υπάρχει νέος πρωταγωνιστής, ο οποίος βέβαια μοιάζει αρκετά στον προηγούμενο, αφού μπορεί να κάνει πολλές από τις «ακροβατικές» κινήσεις του, ενώ είναι εξοπλισμένος και με ένα σιδερένιο γάντι που τον βοηθάει να πιάνεται από τοίχους ή ακόμα και από το ταβάνι! Η μεγάλη διαφορά όμως είναι η πριγκίπισσα Elika, ο συνοδοιπόρος του πρωταγωνιστή μας σε αυτή του την περιπέτεια…

Η Elika βέβαια πέρα από… κολαούζος, είναι μια πολύτιμη βοηθός. Βοηθάει τον πρίγκιπα να περάσει πάνω από μεγάλα χάσματα, επιτίθεται σε αντιπάλους, ενώ είναι και λίγο… GPS αφού μπορεί να δείχνει τον δρόμο που πρέπει να πάρουμε. Η μεγαλύτερη βοήθειά της βέβαια εντοπίζεται στο ότι δεν αφήνει τον πρίγκιπα να… πεθάνει. Στο παιχνίδι δεν υπάρχει θάνατος, και αν ποτέ βρεθούμε σε μία… άβολη κατάσταση (όπως το να πέφτουμε στο κενό) η Elika θα δώσει μια χείρα βοηθείας και θα μας επιστρέψει στο τελευταίο checkpoint.

prince-of-persiaΌπως και στα προηγούμενα Prince of Persia έτσι και εδώ το μεγάλο ατού του παιχνιδιού είναι ο εκπληκτικός σχεδιασμός των levels. Για να φτάσουμε από το ένα σημείο στο άλλο θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την φαντασία μας αλλά και τις ικανότητές μας (μαζί με τα ακροβατικά του πρίγκιπα βέβαια) κάνοντας την ολοκλήρωση ενός επιπέδου είναι μία άκρως ικανοποιητική εμπειρία.

Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι πραγματικά χάρμα οφθαλμών, και πολλές φορές θα σας θυμίσουν πίνακα ζωγραφικής παρά παιχνίδι. Αυτό συμβαίνει γιατί έχει χρησιμοποιηθεί η τεχνική του cell shading και έτσι το Prince of Persia θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ένας «κινούμενος πίνακας ζωγραφικής».