Το Θεσσαλία TV ο πρώτος Digital Tapeless

Το AMY Digital Video ανέλαβε την αντικατάσταση του αναλογικού εξοπλισμού του Θεσσαλία TV με ολοκαίνουργια συστήματα για τη δημιουργία του πρώτου πανελλαδικά digital tapeless τηλεοπτικού σταθμού βασισμένο σε Apple Broadcast solutions.

Η χρήση του νέου ψηφιακού εξοπλισμού έγινε άμεσα, μέσα σε μία νύχτα, χωρίς να διακοπεί καθόλου το πρόγραμμα του καναλιού και οι δημοσιογράφοι από την πρώτη στιγμή μόνταραν τα θέματα που έρχονταν στο σταθμό με τις κάρτες P2.

Η εγκατάσταση πραγματοποιήθηκε από το εξειδικευμένο προσωπικό του AMY Digital Video σε συνεργασία με τον τεχνικό προϊστάμενο του σταθμού κο. Αριστόβουλο Αριστοβουλίδη με προϊόντα της BugTV, Aja, Final Cut Pro, MetaSAN και Apple Mac Pro.

Η εγκατάσταση περιλαμβάνει 2 playout, 4 ingests, 1 γεννήτρια γραφικών, 2 edit stations με FCP και 1 real-time graphics on air station με κοινό SAN 10TB storage συνδεδεμένα μεταξύ τους με fiber channel ενώ τη διαχείριση τους αναλαμβάνει το MetaSAN. Για τις ανάγκες των ENG συνεργείων το κανάλι έχει προμηθευτεί τις Panasonic HPX 500 P2 solid state camcorder (με κάρτες P2).

Το Θεσσαλία TV είναι πραγματικά ο πρώτος digital tapeless τηλεοπτικός σταθμός στην Ελλάδα που εμπιστεύτηκε Apple και μπορεί να γράψει, να επεξεργαστεί και να αναπαράγει HD σήμα video χάρη στα play out κανάλια του ΒugTV που παίζουν πολλαπλά format. Ο σταθμός λειτουργεί με επιτυχία από το Νοέμβριο του 2007.

To AMY Digital Video μπορεί να σχεδιάσει ολοκληρωμένες λύσεις και να αναλάβει την εγκατάσταση, εκπαίδευση και υποστήριξη τους για να καλύψει τις ανάγκες κάθε σύγχρονου σταθμού. Διαθέτει όλα τα προαναφερόμενα προϊόντα και μπορεί να κάνει demo κατόπιν προκαθορισμένου ραντεβού.

1 σχόλιο:

Shadow είπε...

Καλησπερες!!! Τελικα μια ζωη πρωτοπορειες στα Τρικαλα και οσους ζουν εκει!!! Πρωτη πολη που εδωσε δημοτικο δωρεαν ασυρματο internet στους κατοικους της ηταν τα Τρικαλα και τωρα ενας Τηλεοπτικος Σταθμος της Θεσσαλιας πρωτοπορει!!! Niceee!!!!